2012-10-03 12:24:59• hírek • x

Crush Kávéház és Borbár - mi is kipróbáltuk!

Lassan egy hónapja, hogy Szatmárnémetiben olyan többprofilú vendéglátóegység fogad, ahol napjaidat kávékkal és finom falatokkal dobhatod fel, az estéket pedig különleges borok mellett töltheted. Ez nem más, mint a Crush Kávéház és Borbár, ahová a napokban mi is benéztünk.

A Crush a Grand Malltól néhány lépésnyire található; fennállása során több arculatváltáson esett már át, míg a szórakozóhely profiltól eljutott mostani, a környékhez talán jobban illő, akváriumszerű formájához.

A helyiség egyedülálló a maga nemében, ugyanis nappal kávéházként, este pedig borbárként funkcionál. A belső térkialakítás egyszerű, de figyelemreméltó: az ajtón belépve - akár nappal, akár este - egyből az asztalok, székek és bárpult mellett találjuk magunkat. A vendégtér egészét tekintve meg kell állapítanunk, kevés az ilyen elegáns, tiszta, bár stílusban nem teljesen egységes kávézó, illetve borbár.

Uralkodó színek a sötét barna, illetve a krém, amelybe elvegyül itt-ott egy kis vörös, kiemelve a hely eleganciáját. Ez a színvilág úgy a nappali, mint az esti fényeknél is jól mutat. Az utcára kilátást nyújtó, illetve onnan betekintést engedő üvegfal kissé megtöri a hely intimitását - főként az esti borozgatás mellett lehet ez kissé zavaró.

Bár ezt a hátrányt ellensúlyozza a kényelmes kanapé, az egyszerű, ízléses bútorzat és nem utolsósorban a felszolgálók szívélyes fogadása. A vendégek nagy figyelemben részesülnek itt, és mindez az ott töltött perceknek, óráknak kellemes hangulatot kölcsönöz.

Az itallap, egyben étlap kialakítása egyszerű, ízléses, könnyen áttekinthető, bár egynyelvű, azaz angol, ami megnehezíti azok dolgát, akik kicsit sem tudnak angolul. Figyelemreméltó az eszközök - poharak, csészék - egyszerűsége, illetve az, hogy a vendégek szemmel láthatóan élvezettel fogyaszthatják azt, amit ott kapnak.



A finom kávék, eszpresszók és egyéb kávékülönlegességek mellett nappal péksüteményeket is kínálnak, amit kellemesnek találunk. Bár ezek ára kissé nagyobb a vártnál, de a lényeg, hogy mindig frissen kerül az asztalra. A pékárú mellett 10 lej körüli szendvicseket is fogyasztottunk, amelyek szintén frissek és ízletesek, de máshol akár 6 lejért is kapni nagyobbat.

A kávéitalok, teák és üdítők ára viszont megfelelő, a legtöbb központi kávéház is hasonló árakon kínálja termékeit. A Crush-ban Take Away kávé is kapható, mely igen praktikus, de városunkban még kevesen veszik igénybe a helyiség eme szolgálatatást - inkább kényelmes megkávéznak az éppen adott helyen.

A Crush napnyugtához közeledve némi arculatváltáson megy keresztül. A nyüzsgő kávéházi hangulatot felváltja a borozók meghittebb hangulata. A kávéscsészéket, cukortartókat, kiskanalakat és nagykanalakat helyettesítik a borospoharak, a pulton előkerülnek a borspecialitások, dekanterek és dugóhúzók...

A barátságos felszolgálók öltözéke is megváltozik: este elegánsabb öltözékbe fogadják vendégeiket és a rendelések előtt részletesen bemutatják a kívánt bort, a legfontosabb fogalmakat ismertetve, amely elengedetlen ahhoz, hogy valaki értő borfogyasztóvá váljon.



Nincs nehéz dolga annak, aki itt keres magának bort, hiszen rendkívül széles borkínálat várja a vendégeket. Az itallapra többségben magyarországi borok kerültek, de vannak hazai prémium borok, és a kiváló francia, olasz, spanyol, sőt ausztrál és kaliforniai borkülönlegességekből is válogathatnak e borozni vágyók.

Emellett egy-két üveg pezsgőt és pezsgőbort is kínálnak azoknak, akik különleges pillanatot ünnepelnének. A borok ára változó, mint ahogyan a kínálat is változatos. Például egy pozsonyi fehér és a Csabagyöngye keresztezéséből kialakult borfajta, egy üveg Frittman ára 30 lej, egy üveg Kardos ára pedig 55 lej. Egy pohár Corcova 10 lej körül van, egy pohár hazai Nachbil bort pedig kb. 12 lejért fogyaszthatunk.



Az italok mellett az esti órákban is finom falatokkal csillapíthattuk éhségünket a Crush-ban: sajt- és sonkatálak, valamint bruschetták voltak az általunk fogyasztott borok kísérői. A mi tetszésünket elnyerte a kávéház és borbár, ugyanis az egész hely otthonos kialakítású, kényelmes és a vendégszeretet  csak fokozza ezt az érzést.

Szerintünk idővel egy hamisíthatatlan kávéházzá, illetve egy különleges hangulatú borozóvá válik, amit ebben a korban és ebben a városban nem egyszerű megvalósítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: